Blogg
Stockholm

Topp 10 tips för den ultimata julfesten i stockholm

Julen är en tid för samhörighet och festligheter, och vad skulle vara bättre än att avsluta året med en minnesvärd julfest för ditt företag? På Perfect Event förstår vi vikten av att skapa oförglömliga upplevelser, och vi är här för att dela våra bästa tips med dig för att säkerställa att din julfest blir en fullträff.


10 tips för att lyckas med din julfest

  • Börja i god tid
  • Sätt en budget
  • Välj rätt festlokal
  • Tema och dekorationer
  • Planera underhållningen
  • Mat och dryck
  • RSVP och gästlista
  • Aktiviteter
  • Transport och säkerhet
  • Följ upp

1. Börja i god tid

Stress är den sista gästen du vill ha på din julfest. Vi rekommenderar att du börjar planera din fest i god tid, idealiskt flera månader i förväg. Det ger dig tid att säkra de bästa lokalerna och underhållningsalternativen.

2. Sätt en budget

Att sätta en tydlig budget är nyckeln till att undvika oväntade kostnader. Din budget bör omfatta allt från mat och dryck till dekorationer och eventuell teknik. Genom att vara ekonomiskt medveten kan du hålla din fest inom rimliga gränser och ändå skapa en minnesvärd upplevelse.

3. Välj rätt festlokal

Lokalen är hjärtat av din julfest. Vi har några favoritlokaler som vi gärna delar med dig, som Nationalmuseum, Villa Elfvik och K-märkt. Tänk på antalet gäster, tillgänglighet och stämning när du väljer din plats. En bra festlokal kan verkligen sätta tonen för hela evenemanget.

4. Tema och dekorationer

Ett tema kan ta din fest till nästa nivå. Var kreativ och använd dekorationer som passar temat för att skapa en enhetlig atmosfär. Om din företagskultur tillåter det kan du till och med uppmana gästerna att klä sig i enlighet med temat för att göra festen ännu mer minnesvärd.

5. Planera underhållningen

Ingen julfest är komplett utan bra underhållning. Oavsett om du vill ha en DJ, ett liveband eller något annat, se till att det passar för din företagskultur och målgrupp. Tänk på att skapa en spellista med festliga låtar som kommer att få alla att dansa och njuta av kvällen.

6. Mat och dryck

Maten är en höjdpunkt på vilken fest som helst. Välj en meny som tilltalar dina medarbetare och ta hänsyn till eventuella kostrestriktioner. Erbjud även alkoholfria alternativ för de som inte dricker. Du kan även överväga att ha en mat- och dryckesprovning som en del av festen för att ge gästerna något extra att njuta av.

7. RSVP och gästlista

Skicka ut inbjudningar i god tid och be om bekräftelser så att du kan planera för rätt antal gäster. En inkluderande gästlista främjar företagskulturen och ger alla en chans att delta och njuta av festen. Tänk på att inkludera både nya och gamla medarbetare för att främja samhörighet och integration.

8. Aktiviteter

Organisera roliga aktiviteter för att skapa en festlig stämning. Det kan vara allt från isskulptering innan festen till en enkel mingelaktivitet vid fördrinken. Aktiviteter kan hjälpa till att bryta isen och få alla att känna sig bekväma och engagerade under hela festen.

9. Transport och säkerhet

Säkerhet är alltid viktig, särskilt om alkohol serveras. Tänk på transportlösningar för att säkerställa att alla kommer hem säkert. Du kan överväga att ordna med bussar eller samåkning för att göra det enkelt för gästerna att komma till och från festlokalen. Se även till att det finns tillräckligt med personal eller säkerhetsåtgärder på plats för att hantera eventuella situationer som kan uppstå.

10. Följ upp

Efter julfesten, tacka alla som deltog och samla in feedback. Det visar uppskattning för dina medarbetare och hjälper dig att planera ännu bättre fester i framtiden. Feedback kan vara ovärderlig för att förbättra och anpassa dina framtida evenemang så att de blir ännu mer minnesvärda och uppskattade.

Sammanfattningsvis är en lyckad julfest en fantastisk möjlighet att stärka företagskulturen och visa uppskattning för dina medarbetare. På Perfect Event är vi dedikerade att göra varje evenemang till något speciellt. Oavsett om du har din egen vision eller vill utforska våra paket, är vi här för dig från idé till utförande.

Låt oss tillsammans skapa den perfekta julfesten som dina medarbetare kommer att minnas länge. Kontakta oss om du behöver hjälp med planeringen – vi är redo att göra din fest oförglömlig och skapa värdefulla minnen för ditt företag och teamet!

Linda Strömberg
December 12, 2023
perfect event stockholmperfect event team imageperfect event team image